Vind een goede accountant in Leiderdorp!

Een accountant in Leiderdorp helpt bij het controleren en opmaken van jaarrekeningen, het uitvoeren van de financiële administratie en brengt financieel en fiscaal advies uit. De accountant heeft hierbij een grote verantwoordelijkheid en speelt een belangrijke rol binnen uw bedrijf. Heeft u hulp nodig bij het vinden van een vakbekwame en betrouwbare accountant of accountantskantoor in Leiderdorp? In deze gids zetten we alle belangrijke informatie voor u op een rijtje.

Voordelen van een accountant

Een accountantskantoor inschakelen heeft veel voordelen voor uw bedrijf. Allereerst weet u op deze manier zeker dat uw boekhouding volledig en correct verzorgd wordt. Dit bespaart u veel tijd en moeite. Daarnaast krijgt u op deze manier een duidelijk overzicht van uw financiële status. Met dit overzicht kunt u uw rendement verbeteren én knelpunten op tijd ontdekken. Het accountantskantoor kan aan de hand van het overzicht tevens allerlei zaken (zoals uw kredietwaardigheid en financiële risico’s) analyseren. Een ander voordeel is dat een accountantskantoor u kan adviseren en bijstaan bij bijvoorbeeld belastingtechnische zaken en officiële verklaringen kan afgeven.


Plaatsen in de gemeente Leiderdorp

Dorp: Leiderdorp
Buurtschap: Achthoven
Website van de gemeente Leiderdorp
Omliggende gemeenten: Leiden, Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Teylingen

Ter info: wij proberen u zoveel mogelijk informatie te verschaffen over het aantal accountants en accountskantoren in de plaats waar u zoekt. Wij hebben geen affiliatie met de getoonde bedrijven, noch weten wij of deze goed te boek staan of nog actief zijn als accountant. Ze zijn willekeurig gekozen. Bij ons is niet bekend welke bedrijven gelieerd zijn aan het netwerk van onze partner. Uiteraard proberen wij deze informatie up-to-date te houden.

Bronnen: KvK, NBA register en Google.Gedrags- en beroepsregels in de accountancy

Een accountant krijgt inzicht in (gevoelige) bedrijfsinformatie en heeft een grote verantwoordelijkheid. Om deze reden bestaan er strenge gedrags- en beroepsregels in de accountancy. Deze gedrags- en beroepsregels zijn kort samen te vatten in de volgende fundamentele beginselen: professionaliteit, integriteit, objectiviteit, vakbekwaamheid en zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid. Dit houdt onder andere in dat de accountancy expert de wet- en regelgeving naleeft. Ook is alle informatie die hij in handen krijgt vertrouwelijk en mag hij dit nooit voor zijn eigen gewin aan derden door spelen. Tot slot behoort de accountant eerlijk en oprecht te zijn. In de Verordening Gedrags- en Beroepsregels Accountants (VGBA) worden alle regels uitgebreid omschreven. Uiteraard gelden deze regels ook voor een accountantskantoor.

Registeraccountant in Leiderdorp

Registeraccountant is een beschermd beroep, waarbij de beroepstitel (RA) altijd achter de naam van de accountant wordt geschreven. Een registeraccountant is een professional die staat ingeschreven in het accountantsregister van het Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Dankzij de inschrijving in dit register, heeft een RA-accountant de wettelijke bevoegdheid om een verklaring af te geven over de getrouwheid van een jaarrekening. De registeraccountant moet een universitaire studie hebben afgerond voordat hij of zij het vak mag uitoefenen. Tevens moet de registeraccountant zich aan strenge wettelijke eisen houden tijdens zijn professionele werkzaamheden. Een registeraccount in Leiderdorp voert voornamelijk controlewerkzaamheden uit en kan werkzaam zijn voor internationale en/of relatief grote bedrijven.
accountant Leiderdorp

AA accountant

AA-accountant staat voor accountant-administratieconsulent. Ook deze specialist staat ingeschreven in het accountantsregister van de NBA. De AA-accountant houdt zich voornamelijk bezig met samenstelwerkzaamheden, administratieve dienstverlening en het uitbrengen van een financieel en fiscaal advies. De AA-accountant is vaak werkzaam bij kleine tot middelgrote bedrijven in Leiderdorp. In tegenstelling tot een RA-accountant, is de AA-accountant niet universitair geschoold. Een accountant-administratieconsulent heeft over het algemeen een bachelor opleiding gevolgd. Uiteraard zijn beide soorten accountants gebonden aan strenge wettelijke eisen en moeten ze de officiële gedragscode opvolgen.

Accountant of accountantskantoor?

Zowel een accountant als een accountantskantoor kan uw boekhouding uit handen nemen. het is verstandig om altijd bij verschillende accountants en accountantskantoren een offerte aan te vragen. Aan de hand van deze offerte kunt u een persoonlijk gesprek plannen en kijken met welke specialist u een klik hebt. Uiteraard moet u in uw overweging niet alleen de prijs meenemen, maar ook de kwaliteit. Zo is een expert die actief met u mee denkt en duidelijk verstand van zaken heeft een echte aanwinst binnen uw bedrijf.

Accountant voor ZZP

Als ZZP’er bent u niet verplicht om een accountantskantoor in te schakelen. Wel kan dit soms raadzaam zijn, bijvoorbeeld als u er zelf geen tijd voor heeft of niet over voldoende kennis beschikt. Daarnaast wilt u natuurlijk geen problemen met de Belastingdienst. Naast dat u uw boekhouding volledig kunt uitbesteden, kunt u ook de administratie zelf doen en enkel laten controleren door een expert.

Accountant voor BV, NV of VOF

Een VOF of eenmanszaak is niet verplicht om een accountantskantoor in te schakelen. Wel kan het raadzaam zijn om een expert mee te laten kijken naar bijvoorbeeld de belastingaangifte. Een BV is verplicht om een jaarrekening in te leveren. Of deze jaarrekening voorzien moet worden van een accountantsverklaring is afhankelijk van de grootte van de BV. Ook bij fiscale vraagstukken kan het voor een BV verstandig zijn om een accountancy kantoor in te schakelen. Een NV is verplicht om altijd met een registeraccountant te werken.

Zoekt u een goede en betrouwbare accountant voor uw bedrijf in Leiderdorp?

Vergelijk uurtarieven voordat u een accountant inschakelt en vind een goede professional voor een betaalbaar tarief! Een offerteaanvraag is gratis en geheel vrijblijvend.

> Vind een goede accountant!

Soorten accountants

Accountants kan men opdelen in verschillende categorieën. Hieronder vindt u meer informatie over interne en externe accountants, accountants in business en overheidsaccountants.

Interne en externe accountants

Interne accountants zijn werkzaam binnen één bedrijf. Ze kunnen hier verschillende taken uitvoeren of functies, zoals die van financieel directeur, bekleden. Voorbeelden van werkzaamheden zijn het bijhouden van de administratie en het nakomen van fiscale verplichtingen. Een externe accountant is een zelfstandige. Hij wordt ingehuurd voor zijn diensten en kan bij verschillende ondernemers over de vloer komen. Een externe accountant kunt u op verschillende manieren, waaronder via een accountantskantoor.

Accountants in business

Accountants in business zijn AA of RA accountants die relevante ervaring hebben in de accountancy. Daarnaast bekleden ze financiële functies in het hogere segment. Deze financiële experts staan niet alleen bekend om hun ruime kennis en ervaring in de accountancy (zowel in de theorie als de praktijk), maar ook om hun gedrag en handelen. Deze is namelijk geheel conform de richtlijnen van de VGBA. Accountants in business zijn de hoogst opgeleide accountants die u kunt vinden in de accountancy in Leiderdorp .

Overheidsaccountant

Een overheidsaccountant is, zoals de naam al doet vermoeden, werkzaam bij de overheid. De accountant kan onder andere bij de Belastingdienst, de Algemene Rekenkamer of een andere overheidsinstelling werken. Hier kan hij verschillende taken uitvoeren zoals controle en audit, consulting en aansturing en coördinatie van werkuitvoering. Een overheidsaccountant is in veel gevallen een interne accountant (wat hierboven kort uitgelegd is).

accountantskantoor Leiderdorp

Wat kost een accountant per uur?

De kosten van een accountant per uur zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo heeft een beginnende accountant in Leiderdorp vaak een uurtarief rond de €60,- en de €75,-. Een zeer ervaren accountancy expert (zoals een registeraccountant) kan wel een uurtarief tussen €150,- en €200,- rekenen. Een gemiddelde accountant of een accountantskantoor heeft meestal een uurtarief rond de €70,- tot €100,-. Om niet voor onverwachte kosten te komen staan, is het raadzaam om altijd vooraf een offerte aan te vragen. Een andere optie is om een prijs per dienst af te spreken in plaats van per uur.

Kosten accountant per dienst

De kosten van een accountant per dienst zijn wederom afhankelijk van de ervaring van de accountant. Daarnaast is een accountantskantoor in Leiderdorp soms goedkoper dan een zelfstandige accountancy expert. Hieronder vindt u een schatting van de kosten per dienst. Voor specifieke prijzen kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

Soort dienst Richtprijs
Financieel advies: €200,-
Financiële administratie: €450,-
Jaarrekening: €350,-
Controleverklaring: €300,-
Jaarstukken: €150,-
Belastingaangifte: €100,-

Direct weten wat een accountant kost?

> Vergelijk uurtarieven!

Werkzaamheden van een accountant

Een veelgestelde vraag is: “wat doet een accountant uit Leiderdorp precies?”. De werkzaamheden kan men grofweg opdelen in controle, samenstellen en advies. Hieronder worden deze onderwerpen kort uitgelegd.

Controle

Een accountant of accountantskantoor controleert onder andere de jaarcijfers en de toelichting hierop van bedrijven. Hij kijkt of de gegevens volledig en correct zijn. zodra alles in orde is, zal de accountancy expert een accountantsverklaring opstellen. Tevens kan een accountantsverslag worden uitgeven. In dit verslag staan de bevindingen over het onderzoek naar het jaarverslag.

Audits en accountantscontrole

Om meer zekerheid te geven aan opdrachtgevers en derden zijn audits en accountantscontrole een erg handig middel. Met een accountantscontrole wordt aangegeven dat de cijfers in de jaarrekening ook echt kloppen en dus betrouwbaar zijn. Een accountantscontrole is meer dan een controleverklaring alleen. Het geeft ook inzicht in de bedrijfsprocessen, de bedrijfsrisico’s en de strategie van een onderneming.

Samenstellen

Samenstellen houdt in dat de accountant of het accountantskantoor een dossier samenstelt, bijvoorbeeld met alle gegevens over de jaarcijfers. Grote bedrijven hebben vaak een specialist in dienst die zich hier mee bezig houdt. Kleinere bedrijven kunnen ook zelf alle gegevens samenstellen en enkel laten controleren door het accountantskantoor.

Jaarrekening samenstellen

Bij het samenstellen van een jaarrekening komen heel wat wetten en regels om de hoek kijken. Een accountant kan ervoor zorgen dat u uw jaarrekening op de juiste manier opstelt. Daarnaast kan een accountant u meer inzicht geven. Waar u bij het kijken van een jaarrekening alleen maar nietszeggende cijfertjes ziet, kan een accountant u vertellen wat deze jaarrekening voor u betekent, waar de kansen liggen en hoe u uw bedrijf verder kan laten groeien in de toekomst.

Financiële planning en administratie

Als u door de bomen het bos soms niet meer ziet, kan het fijn zijn om met een accountant om de tafel te gaan en een financiële planning op papier te zetten. Zo maakt u helder wat uw inkomsten en uitgaven zijn, wat u wanneer betaalt en hoe u uw binnenkomende geldstromen het beste weer kunt investeren. Een accountant kan dan meteen meekijken naar uw administratie. Zo weet u zeker dat u de administratie bijhoudt volgens de geldende wet- en regelgeving en dat u hier niet meer onnodig veel tijd aan kwijt bent.

Salarisadministratie

Zo is ook de salarisadministratie iets wat u uit handen kunt geven aan een accountant. De meeste mensen vinden de salarisadministratie niet de leukste taak van de week. Er komt veel fiscale wet- en regelgeving bij kijken en daarnaast worden de premies en pensioenregelingen ieder jaar herzien. Als u uw salarisadministratie ziet als een blok aan uw been of als u bang bent dat u uw medewerkers niet op tijd betaalt, dan is het uitbesteden van de salarisadministratie wellicht iets voor u.

Advies

Een belangrijk onderdeel binnen de accountancy is het geven van advies. Dit kan zowel fiscaal advies als financieel advies zijn, bijvoorbeeld over het nemen van financiële risico’s. Belangrijk is dat het accountantskantoor altijd objectief te werk gaat.

Overweegt u een accountant in te schakelen? Vergelijk vrijblijvend tarieven.

> Vergelijk offertes!

Belastingen en fiscale dienstverlening

Wat een accountant nou precies allemaal doet is soms lastig te omschrijven omdat dit nogal breed is. Zo kan een accountant ook worden ingezet bij het doen van belastingaangiften, het maken van financiële planning of het indienen van bezwaarschriften. Het controleren en adviseren is wat een accountant voornamelijk doet, maar ook als u ander soort financiële vragen heeft, is een accountant dus uw rechterhand.

Startersbegeleiding

Als beginnende ondernemer op de arbeidsmarkt kan het nog wel eens even schikken zijn. Er komen zoveel regels, wetten en procedures op u af dat u misschien wel gelijk wilt besluiten om de handdoek in de ring te gooien. Zonde, zou een accountant dan zeggen. Door direct bij de start samen te gaan werken met een accountant staat u als startende ondernemer sterker in uw schoenen. U wordt dan geholpen bij het ontwikkelen van uw ondernemingsplan, kunt al uw financieringsvragen gemakkelijk stellen en zaken als belastingaangiften en administratie worden uit handen genomen.

Financieel advies voor elke fase van uw onderneming

Dus: of u nou net bent gestart met uw onderneming of dat uw onderneming al bijna een halve eeuw bestaat, dat maakt niet uit. Een accountant komt altijd van pas. In het begin kan een accountant u op sleeptouw nemen. In een later stadium kan een accountant u juist uit de sleur trekken en u zo weer laten groeien en bloeien.

Bedrijfsoverdracht

Als u ervoor kiest om uw bedrijf te verkopen dan is dit geen beslissing die u in één dag maakt. Sterker nog, het is een beslissing waarbij het belangrijk is om uw doelen en redenen voor de verkoop heel helder in kaart te brengen. Hier kan een accountant u bij adviseren. Samen kijkt u naar de voor- en nadelen en bepaald u een aanpak voor de overdracht.

Soorten verklaringen

Een accountant of accountantskantoor kan verschillende verklaringen opstellen. Hieronder vindt u een korte uitleg van een accountantsverklaring, samenstellingsverklaring en beoordelingsverklaring.

Accountantsverklaring

Een accountantsverklaring is een verklaring van een registeraccountant omtrent de jaarrekening of een ander financieel overzicht. Met de verklaring laat de specialist weten alle gegevens te hebben gecontroleerd op volledigheid en correctheid. Het aanvragen van een accountantsverklaring is voor kleine bedrijven uit Leiderdorp vaak niet verplicht.

registeraccountant Leiderdorp

Controleverklaring

Een van de belangrijkste taken van een accountant is om uw bedrijf goed te controleren. Doordat zij uw jaarrekening, inkomsten en uitgaven controleren kunnen zij een verklaring afgeven. Als deze verklaring goed is dan kunt u hiermee aantonen aan uw stakeholders, zoals banken of partners, dat de financiële gegevens die u met hen deelt over uw bedrijf, kloppen. Zo wordt de band tussen u en uw stakeholders sterker en kunnen zij beslissingen nemen op basis van de juiste informatie. Een controleverklaring wordt afgegeven wanneer een jaarrekening of een ander document waarin verantwoording wordt afgelegd, is gecontroleerd.

Samenstellingsverklaring

Een samenstellingsverklaring is een verklaring van de accountant of het accountantskantoor die een financieel overzicht heeft samengesteld. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om de jaarrekening. Belangrijk detail is dat de samenstellingsverklaring niet garandeert dat alle gegevens volledig en correct zijn. Voor deze zekerheid heeft u een accountantsverklaring nodig.

Beoordelingsverklaring

Een beoordelingsverklaring is een beoordeling van een onafhankelijke accountant of een accountantskantoor. Deze partij beoordeeld hierin een financieel overzicht (zoals de jaarrekening). Hij maakt hierbij onder andere een cijferanalyse en gaat na of alle gegevens kunnen kloppen. Omdat het om een onafhankelijke adviseur gaat, is deze beoordeling nooit 100% sluitend. Wel kan een accountantskantoor of een expert vaak een goede inschatting maken of het overzicht plausibel is.

Tips om een goede accountant te vinden

Een goede boekhouder of accountantskantoor in Leiderdorp vinden is niet altijd even gemakkelijk. Vraag daarom een vrijblijvende kennismaking aan waarin u een aantal belangrijke zaken bespreekt. Denk hierbij aan de ervaring van de boekhouder of het accountantskantoor en zijn eventuele specialisaties in de accountancy. Bespreek vervolgens uw verwachtingen, de zaken waar u graag hulp mee wilt en leg uit wat voor onderneming u heeft. Heeft u geen klik? Aarzel dan niet om een accountant te benaderen. Zorg er tot slot voor dat u altijd goede afspraken maakt, zowel over de kosten als over de werkzaamheden.

Vergelijk ook offertes in:

Rotterdam | Den Haag | Dordrecht | Leiden | Zoetermeer | Delft | Schiedam | Spijkenisse | Gouda

Wij werken o.a. vanuit:

Accountant Gids
Westblaak 180, 3012 KN Rotterdam

Hoe werkt onze offertesysteem?

accountant

Vul het offerteformulier in

Vul naast uw naw-gegevens in waarom en waarvoor u een accountant zoekt.

accountants vergelijken

Vergelijk diverse accountants

Ontvang gratis meerdere prijsoffertes van bedrijven uit uw regio.

accountant kiezen

Kies een accountant voor uw bedrijf

Vind u een geschikte accountant? Kies het bedrijf dat aan uw wensen voldoet.

Prijzen vergelijken is geld besparen

De uurtarieven van accountants en accountantkantoren liggen niet vast en zijn dus per bedrijf verschillend. Dankzij ons offertesysteem kunt u inzicht krijgen in de verschillende prijzen van accountants uit uw regio. Door te vergelijken weet u welke prijzen realistisch zijn en kunt u zodoende besparen op de kosten van accountant t.o.v. iemand die geen prijzen vergelijkt. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en verplicht u tot niets...


Vind vandaag een accountant, begin de offerteaanvraag...

Vergelijk offertes

accountant offerte